lördag 13 april 2024

inloggad som

Helsingborgare lanserar ny sport

Pickleball heter den nya sporten som Glenn Hanzen och hans bolag Pickleball Solutions försöker etablera i södra Sverige. Helsingborg är först i Skåne med att erbjuda banor för bokning, men Hanzen tror att fler kommer att följa. Första helgen i oktober arrangeras en internationell tävling i Helsingborg med tävlande från minst fem länder.

– Vi har byggt nya banor i Teknikhallen och kommer att bygga nya i Olympiahallen också, men jag kan inte riktigt säga när ännu, säger han. 

Pickleball Solutions marknadsför sporten och bygger banor åt andra på beställning. Även om det i dag bara finns fem pickleball-klubbar i hela Sverige, plus ett tiotal pickleball-sektioner hos klubbar inom andra idrotter, testas sporten i allt fler orter. Man kan nämligen bygga en enkel variant av pickleball-banan genom att sänka nätet på en badminton-bana. Sedan saknas bara racket, en padel stor som ett pingisracket av luftig lättviktsgummi, och en innebandyliknande boll för att spela. 

Pickleball Solutions, som deltar i ett projekt med Riksidrottsförbundet och Sisu för att komma ut till mellanstadieskolor i Skåne och lära ut sporten, säljer även all utrustning. 

– Fördelen med pickleball är att det är ett väldigt litet insteg. Det krävs inte så mycket resurser och energi för att börja, efter tio minuter har man lärt sig att spela. Och det passar alla åldrar, säger Glenn Hanzen. 

Första helgen i oktober arrangerar Pickleball Solutions Sveriges, enligt Hanzen, första internationella pickleball-turnering. Spelare från Tyskland, Finland, Danmark och Sverige har hittills anmält sig.

Målet är att nå en omsättning på fem miljoner kronor med Pickleball Solutions till årsskiftet. Därefter vill Glenn Hanzen satsa internationellt och grundade därför bolaget Pickleball4You International, tänkt att vara ett internationellt säljbolag. Planen är att sjösätta det under första kvartalet nästa år.

Emiliano Strauss

Pickleball heter den nya sporten som Glenn Hanzen och hans bolag Pickleball Solutions försöker etablera i södra Sverige. Helsingborg är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.