fredag 3 maj 2024

inloggad som

Malmöbyrå tecknar avtal med yrkeshögskolor

|  ,

Digitalbyrån Odd Hill i Malmö tecknar avtal med yrkeshögskolorna för att säkra tillgång till praktikanter. Redan nu använder byrån praktiktjänster åt Lån & Spar Bank.

– Vi har svårt att rekrytera från något annat är yrkeshögskolor, högskolorna och universiteten har utbildningar som inte riktigt hänger med i webbutvecklingen. Visst ger de en bredare grund, men man får inte allt det praktiska som behövs från dag ett i arbetet. Därför vill vi formalisera samarbeten där vi kan vara med och undervisa och sedan får in praktikanter i skarpa kundprojekt, säger Odd Hills vd Björn Albertsson till Rapidus.

Praktikanterna får först genomgå test för att få platsen och sätts sedan direkt in i kundprojekt, med en mentor som stöd. Slutmålet är en anställning, antingen hos byrån eller slutkunden. Båda vårens två praktikanter har fått anställningar och till hösten är tanken att samma sak ska ske med tre till.

– Pandemin är en katalysator för all digitalisering. Det satsas väldigt mycket till hösten och våren, men jag tror att det håller i sig, säger Björn Albertsson.

Odd Hill har nyligen också tecknat avtal med Lån & Spar Bank, vilket är värt ”ett sjusiffrigt belopp” enligt Björn Albertsson.

– Vi bygger bland annat om och moderniserar deras låneansökningar. Det är en stor deal och för att inte bli för personberoende så tog vi tidigt in en praktikant där, som vi anställer i sommar.

Niclas Lindstrand

Digitalbyrån Odd Hill i Malmö tecknar avtal med yrkeshögskolorna för att säkra tillgång till praktikanter. Redan nu använder byrån praktiktjänster […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.