fredag 9 juni 2023

inloggad som

Corona försenar larmarmband för äldre

|  
|  

Corona satte stopp för bolaget Stylos Designs planerade investeringsrunda som skulle leda till lansering i år av Vevios, bolagets smarta trygghetslarm för äldre. Nu sker i stället finslipning och fler tester av armbandet, med målet att göra ett nytt kapitaliseringsförsök inför produktion och lansering senare i år.

– Trots att corona har lett till en hemsk situation är det positivt för oss. Det belyser hur viktigt det är att äldre bland annat har rätt hjälpmedel. Med start i juni kör vi våra sista tester före lansering. Ett 30-tal äldre personer ska testa ergonomin och designen, men också den slutliga tekniken i armbanden, säger Hanne Pålsson, industridesigner och vd för bolaget, som var en av Rapidus 34:or vid fjolårets premiär.

Ett extra hinder – att bolaget inte längre får träffa testpersonerna på grund av restriktionerna – har de löst med hjälp av sin partner, Viser. Malmöbolaget Viser är leverantör av trygghetslarm till ett 40-tal kommuner i Sverige och kan förmedla direktkontakt in på äldreboenden.

Det är bland annat kommunala äldreboenden som är tänkta att vara bolagets första kunder. Bolagets smarta armband är uppkopplat till telefonnätet och kan alltså även användas utanför hemmet, vilket inte är fallet med många trygghetslarm som erbjuds i dag. Armbandet kan ringa upp flera nummer och användas för röstsamtal när brukaren larmar. Det skickar GPS-koordinater, har uppåt två veckors batteritid och är, enligt Hanne Pålsson, snyggare än dagens larmarmband. Under väntetiden har bolaget tagit fram fler färger och tre olika storlekar av armbandet.

Elisabet Ottosson

Corona satte stopp för bolaget Stylos Designs planerade investeringsrunda som skulle leda till lansering i år av Vevios, bolagets smarta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl