tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Malmöbolag lanserar digital videotolk…

|  
|  ,

Telekombolaget Europea lanserar i mars en ny videotolktjänst som kopplar ihop kunder med professionella språktolkar på distans, inklusive teckentolkar för döva.

– Allt sker automatiskt, en självkörande tjänst utan förmedlare, säger Alma Coco, chef för språktjänster på Europea.

Kunden och tolken bokar tid i appen där kontakten sedan sker via chat, telefonsamtal och video. I dagsläget finns tjänsten på de tio mest frekventa tolkspråken, inklusive spanska, arabiska och somaliska. Man kan välja mellan olika kompetensnivåer på tolkarna och sedan vid behov följa upp ärendet med samma tolk.

– Det finns ett stort behov av distanstolkning on demand inom offentlig sektor och även näringslivet, som vi hoppas tillgodose med ConnectMe24. Samtalen är helt krypterade och vi gör ingen skillnad mellan teckenspråk och övriga språk, det är en inkluderande produkt som alla kan använda, säger Europeas medgrundare Max Tairi till Rapidus.

Han leder bolaget tillsammans med sin bror och medgrundare Faruk Tairi. Båda har bakgrund som tolkar och grundade Europea 1993. Tillsammans äger de hela bolaget, som sedan 2011 omsatt mellan 11 och 18 miljoner kronor med en årlig vinst på cirka tre miljoner i genomsnitt.

Deras kunder är företag och organisationer inom både privat och offentlig sektor. Den senare kategorin står för Europeas största inkomster, bland annat tack vare avtal med samtliga landsting i Sverige och Norge.

Emiliano Strauss

Telekombolaget Europea lanserar i mars en ny videotolktjänst som kopplar ihop kunder med professionella språktolkar på distans, inklusive teckentolkar för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.