söndag 4 juni 2023

inloggad som

Malmö ny bas för chefsförmedlare

Stockholmsbaserade bemanningsföretaget Mason tas över av personalen i Malmö. Jan Andersson, som grundade Mason 2002, säljer till Anna Feuk och Per-Arne Stenlund.

– Jan fyller 70 och har bestämt sig för att hoppa av och överlåta firman till oss. Han kommer vara kvar i styrelsen för vår internationella organisation och vara rådgivare åt Mason. Det är ett stort ansvar att driva vidare ett företag som var med och startade branschen i Sverige, säger Per-Arne Stenlund, som nu blir partner och styrelseordförande i Mason, till Rapidus.

Branschen i fråga är förmedling av interimschefer, det vill säga chefer som kommer in på ett företag under en begränsad tid för ett särskilt uppdrag. Oftast handlar det om ett förändringsuppdrag, som att starta upp på en ny marknad eller få ordning på lönsamheten.

– Företagen står ständigt inför förändringar. Med globalisering och digitalisering går det snabbare än någonsin. Då finns det chefer som redan gjort detta inom andra företag och i stället för att behöva göra misstagen själv kan man anlita en chef genom oss, säger Anna Feuk, som nu blir vd för Mason.

Mason har kontor i Stockholm, Jönköping och Malmö och 1.800 interimschefer i sitt nätverk fördelat över hela landet. Via den internationella organisationen Senior Management Worldwide, som Mason är delägare i, kan man arbeta med kunder i totalt 19 länder.

– Att Mason styrs från Malmö ska inte märkas för kunderna i Stockholm, jag bor själv både där och i Malmö. Vi kommer att samarbeta med våra kunder som tidigare och fortsätta utveckla vårt interimschefsnätverk, säger Anna Feuk.

Niclas Lindstrand

Stockholmsbaserade bemanningsföretaget Mason tas över av personalen i Malmö. Jan Andersson, som grundade Mason 2002, säljer till Anna Feuk och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl