måndag 20 maj 2024

inloggad som

Malmöapp för samåkning rullas ut

|  
|  

Startupen Passenger One har senaste veckorna smyglanserat sin app för samåkning i Stockholm och nu väntar en lansering i Skåne.

Appen har betatestats och tidigare under året tog bolaget in 2,5 miljoner kronor. Pengarna kom från bland annat Almi invest och entreprenören Hans Börjesson genom Starbright Invest, som nu även sitter i styrelsen.

– Efter att vår runda stängde har vi haft möjligheten att ta in mer kapital på grund av ett stort intresse från investerare. Men vi bestämde oss för att inte ta in mer pengar i detta skede. Fokus är nu på att lansera tjänsten i Stockholm och Skåne, för att sedan ta in mer pengar när vi vill skala upp i resten av Skandinavien och Europa. Vi planerar en större runda under början av nästa år, säger grundare och vd Muhammed Al-Bagdadi.

Om några veckor går samåkningsappen skarpt i Skåne. Användarna kan registrera sig antingen som förare eller passagerare. Föraren fyller i rutten och appen föreslår sedan passagerare som kan plockas upp på vägen mot en ersättning per mil.

– Vi hamnade i topp 10-listan på App Store i vår kategori redan samma dag, säger Muhammed Al-Bagdadi.

Emiliano Strauss

Startupen Passenger One har senaste veckorna smyglanserat sin app för samåkning i Stockholm och nu väntar en lansering i Skåne. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]