torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Tre frågor till telekomveteranen Robert Öjfelth…

|  
|  

… som är ny operativ chef på Malmöbolaget Ifrågasätt. Han var tidigare vd på Phonera och en del av ComHem-ledningen.

Vad blir din viktigaste uppgift på Ifrågasätt?

Den viktigaste uppgiften är att avlasta vd Gustav Hjärn i det operativa arbetet. Att arbeta finansiellt, med organisationen och ha kontakt med investerare. Det är ett bolag i tillväxtfas så man får rycka in där det behövs.

Du har gått från börsnoterade Phonera till en mindre startup. Blir det ett annat sätt att arbeta på? 

– Ja det är ju olika stadier. Arbetsuppgifterna ändras när ett företag blir större. Men i grunden är det samma byggande. Det handlar om en resa, att se ett företag växa och bli större. Jag älskar att bygga.

Vad fick dig att vilja gå till Ifrågasätt?

– Jag tycker att det är i en väldigt spännande fas, det känns som att det här ligger i tiden. Vi står inför en expansion med fantastiska möjligheter. Vi har nyligen skrivit avtal med Adresseavisen i Norge och har även en ny kund i Finland.

Mette Carlbom

… som är ny operativ chef på Malmöbolaget Ifrågasätt. Han var tidigare vd på Phonera och en del av ComHem-ledningen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.