fredag 17 maj 2024

inloggad som

Plingpay lanseras i Sydamerika

|  
|  

Appen Plingpay, som tagits fram av Malmöbolaget Bit4M Payments, har kommit upp i 170 kunder. Det sedan den blockkedjebaserade tjänsten för att pengaöverföringar mellan Sverige och Vietnam öppnades i december förra året.

– Vi har doppat tårna på många ställen men behöver avtal med samarbetspartners som kan lagstiftning och kundbas i respektive land. Vi har mycket marknadsföringsarbete framöver och hoppas få bra med intäkter under året, säger vd Martin Dalsenius.

Nästa steg är att öppna i Brasilien, Chile och Mexiko. Bolaget har utvecklat en lågkostnadslösning för algoritmer som räknar på de bästa priserna på olika marknader, enligt Martin Dalsenius. De kan föreslå överföringsalternativ som exempelvis utnyttjar flera pengaflöden så att de inte behöver passera gränser mellan banker och länder, vilket ger stora kostnader.

– Det finns många som har liknande tjänster, som exempelvis Örebrobolaget Transfer Galaxy som riktar sig mot afrikanska länder. Men de flesta är byggda ovanpå traditionella system som började före datorerna, vilket blir dyrare. Det är ett teknikskifte på gång, säger Martin Dalsenius.

Plingpay är nere på en kostnad för kunder på några procent, vilket är lägre än med andra överföringstjänster som kan ta 10-20 procent för överföringar av privatpersoner, uppger han.

Bit4M Payments planerar att utveckla tjänsten vidare för privatpersoner och företag, inklusive att kunna erbjuda kontantuttag på utlämningsställen. Bolaget grundades 2016 och har totalt tagit in en miljon i riskkapital.

Elisabet Ottosson

Appen Plingpay, som tagits fram av Malmöbolaget Bit4M Payments, har kommit upp i 170 kunder. Det sedan den blockkedjebaserade tjänsten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad