måndag 29 april 2024

inloggad som

Konsultbolag ska knyta ihop Indien och Skåne

|  
|  

Före detta Indienchefen för Gambro, Rajan Chaudhary, drar igång bolaget Wayinia på Medicon Village i Lund. Målet är att hjälpa svenska bolag att etablera sig i Indien och vice versa.

Efter att Rajan Chaudhary lämnat Gambro startade han en egen verksamhet för att hjälpa utländska medicinteknik- och läkemedelsföretag att etablera sig i Indien. Bolaget har nu 22 anställda och fortsätter verksamheten trots grundarens flytt till Sverige.

Bland kunderna finns skånska Glycorex Transplantation, som har produkter som ska hindra att transplanterade organ stöts bort. Chaudharys bolag är Lundabolagets exklusiva partner på den indiska marknaden.

Nu startar han, tillsammans med Ingvild Soenstegaard Chaudhary, upp en liknande verksamhet i Lund. De ska dessutom erbjuda samma slags tjänster till indiska företag som vill nå den skandinaviska marknaden.

– I många avseenden är det ett stort gap mellan Europa och Asien i frågor som rör företag. I Wayinia ska vi hjälpa företagen med att ta fram strategier för att få in sina produkter på den indiska marknaden. De ska få hjälp med exempelvis registrering av produkten och råd i frågor kring om produkterna riskerar att bli kopierade med mera. Vi har valt att etablera oss i Lund eftersom det är ett intressant life science-område som har bra kommunikation till den övriga skandinaviska och europeiska marknaden, säger Rajan Chaudhary.

Elisabet Ottosson

Före detta Indienchefen för Gambro, Rajan Chaudhary, drar igång bolaget Wayinia på Medicon Village i Lund. Målet är att hjälpa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.