söndag 28 april 2024

inloggad som

Ifrågasätt utvecklar ny liverapportering

Malmöbolaget Ifrågasätt har dragit igång utveckling av en ny produkt. Utöver sin kommentarslösning för medier ska även en mjukvara för liverapportering ingå i portföljen.

– Vi påbörjade utvecklingen under Q4 så smått. Det är en ny produkt inom textbaserad liverapportering för bland annat presskonferenser och sportevenemang. Vi har fått efterfrågan från befintliga kunder och har en idé som hittills fått bra feedback, säger vd Gustav Hjärn till Rapidus.

Han vill inte avslöja mer än så om den nya mjukvaran men uppger att ett av målen är att öka livslängden på rapporteringen. En betaversion väntas vara klar under årets första kvartal.

Ifrågasätt är i gång med en större kapitalanskaffning. I höstas tog bolaget in bryggfinansiering, några miljoner, som räcker några månader framåt. Parallellt arbetar bolaget på en utlandsexpansion.

– Vi för samtal med lite blandade tidningar i ett par andra länder och hoppas ha något klart i början på året, säger Gustav Hjärn.

I Ifrågasätts kommentarslösning måste den som kommenterar uppge namn, personnummer och postort vid registrering. Dessutom analyseras varje inlägg innan publicering. Syftet är att stävja näthat. Före jul fick började sju nya tidningar använda mjukvaran. Samtliga Stampen-tidningar, där bland annat Göteborgs-Posten ingår, och två Gota Media-tidningar finns nu i kundlistan. Sedan tidigare märks bland annat Dagens Nyheter, NWT och Dagens Industri bland kunderna.

Grundare är Gustav Hjärn, Henric Wiklund, Mats Nilsson och Mattias Tönnheim. Sex personer och nio moderatorer arbetar i bolaget. Ägare är, utöver grundarna, bland annat Peter Enberg, tidigare vd för Kung Markatta, och Thomas Wiklund från Dendera Venture.

Emily Binks

Malmöbolaget Ifrågasätt har dragit igång utveckling av en ny produkt. Utöver sin kommentarslösning för medier ska även en mjukvara för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.