måndag 15 april 2024

inloggad som

Fyra snabba till Precise Biometrics vd Stefan Persson…

|  
|  

… apropå att bolaget omorganiserar sin verksamhet och startar ett nytt kontor i Shanghai.

Varför centraliserar ni den svenska verksamheten till Lund och avvecklar ert Karlstad-kontor?

– Tidigare har mycket av supporten i Asien skötts av vår personal i Karlstad. Men det är inte hållbart i längden då vi behöver lokal support på plats som kan kulturen. Och då blev den kritiska massan i Karlstad för liten. Samtidigt vill vi satsa ännu mer på plattformsutvecklingen i Lund.

Hur kommer personalfördelningen att se ut efter omorganisationen och uppsägningar?

– Vi för en dialog med respektive person. Det handlar om totalt 15 personer som sägs upp, åtta i Karlstad och sju i Lund. Vi kommer att gå från 42 till 32 anställda inklusive fem nya tjänster på kontoret i Shanghai som ska etableras första halvåret 2019.

Vad utmärker den asiatiska marknaden när det kommer till biometriska lösningar?

– Intresset för biometriska system – som fingeravtryck, ansiktsigenkänning och skanning av iris till exempel – är stort i hela världen skulle jag säga. Det som utmärker den asiatiska marknaden är fingeravtrycksavläsning, framför allt inom mobiltelefoni, där 80 procent av försäljningen sker i dag.

2017 var ett relativt svagt år för Precise Biometrics då omsättningen minskade och ni uppvisade ett minusresultat på 19 miljoner kronor. Vad berodde det på?

– Det var före min tid som vd, men vi tappade några större kunder och då började marginalpressen. Det är en normal reaktion att när volymerna för nya tekniker ökar så kommer också prispressen.

Magnus Erlandsson

… apropå att bolaget omorganiserar sin verksamhet och startar ett nytt kontor i Shanghai. Varför centraliserar ni den svenska verksamheten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.