onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Amerikansk miljonorder till Web Manuals

Malmöbaserade Web Manuals har under sommaren tecknat ett kontrakt med amerikanska affärsflygbolaget Solairus med ett ordervärde på 1,5 miljoner kronor. Samtidigt fortsätter bolaget sin USA-satsning med ett nytt kontor i New York.

– Det är vår största kund hittills räknat i antal flygplan. Solairus är ett av de fem största affärsflygbolagen i USA med 150 plan i sin flotta. Det här ger oss en betydelsefull inträdesbiljett, säger Martin Lidgard.

Web Manuals har sedan starten 2012 utvecklat system för digitala flygmanualer, med främst små- och medelstora flygbolag som kunder. Merparten av de 180 kunderna finns i Europa, men IT-bolaget har under det senaste året satsat på att skaffa sig fler användare i Nordamerika och Asien.

Som ett led i denna satsning öppnar Web Manuals nu i höst kontor i New York som Martin Lidgard själv ska leda på plats. Bolaget har sedan tidigare en filial i San Diego med fem anställda och i dag runt 50 amerikanska kunder.

– Tanken är att vi ska bredda vårt fokus, från uteslutande affärsflyg, till att även sikta på de regionala flygbolagen i både Nord- och Sydamerika, säger Martin Lidgard.

Huvudkontoret stannar dock i Malmö där all utveckling och administration är förlagd. Av de 33 anställda jobbar 28 i Malmö.

2017 ökade Web Manuals sin omsättning med 63 procent och landade på drygt 25 miljoner kronor. I dagarna registrerades även bolaget Web Manuals Technologies. Enligt Martin Lidgard är det endast en organisatorisk detalj för att skapa en knytpunkt för bolagets stora återförsäljare, och inte en egentlig utveckling av verksamheten.

Magnus Erlandsson

Malmöbaserade Web Manuals har under sommaren tecknat ett kontrakt med amerikanska affärsflygbolaget Solairus med ett ordervärde på 1,5 miljoner kronor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad