torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Yildirims koncernbygge ska starta fem nya mjukvarubolag per år

Lundabolaget 1337 Works – tidigare Tretton37 – har nyligen stuvat om i koncernorganisationen för att kunna utveckla nya affärsidéer. Först ut är bolagen Estable, med fokus på big data, fintech-idén Tillito samt Gamenian, med en mjukvara för e-sportindustrin.

– Estable kommer att analysera och ta fram beslutsunderlag för en specifik bransch. Det handlar om en konsumentprodukt, mer än så kan jag inte säga för närvarande, säger 1337 Works grundare och vd Deniz Yildirim till Rapidus.

Tillito är ett finansteknikbolag där entreprenören och medgrundaren till Serendipity Group, Saeid Esmaeilzadeh, är med på tåget. Det tredje bolaget, Gamenian, ska utveckla en ny mjukvara för e-sportmarknaden.

– Vi är alla i grund och botten gamers här på Tretton37, så det är en kultur vi känner till väl, säger Deniz Yildirim.

För att möjliggöra satsningen har investeringsbolaget 1337 Partners bildats. Förutom moderbolaget 1337 Works har fyra näringslivsprofiler gått in med kapital, där samtliga har 20 procent var i investeringsbolaget.

Dessa är Christian W Jansson, styrelseordförande för PostNord och tidigare vd för KappAhl, Lars Björk, tidigare vd för Qlik, entreprenören Tobias Ekman samt en än så länge hemlig, passiv delägare.

Deniz Yildirim är förtegen om hur mycket kapital 1337 Partners fått in, men bedömer att man har ekonomisk kraft att utveckla 5-7 mjukvarubolag per år under den kommande femårsperioden.

– Vi är öppna för fler partners om det är personer som besitter en kompetens som kompletterar den vi har i nuläget, säger Deniz Yildirim.

1337 Works har drygt 180 medarbetare på fyra orter i Sverige – Stockholm, Helsingborg, Borlänge och huvudkontoret i Lund – samt ett nyetablerat kontor i Ljubljana, Slovenien. 175 av dessa jobbar på konsultbolaget Tretton37, tidigare Tretton37 Development, resterande i koncernledningen.

2017 omsatte konsultbolaget Tretton37 140 miljoner kronor, en ökning med nästan 40 procent från föregående år.

Magnus Erlandsson

Lundabolaget 1337 Works – tidigare Tretton37 – har nyligen stuvat om i koncernorganisationen för att kunna utveckla nya affärsidéer. Först […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.