torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Web Manuals öppnar nytt USA-kontor – vd:n flyttar med

|  
|  

Malmöbaserade Web Manuals har fyrdubblat sin kundbas i USA de senaste tolv månaderna. I augusti öppnar bolaget ett nytt kontor på den amerikanska östkusten. Vd Martin Lidgard flyttar dit, men huvudkontoret stannar i Malmö.

– Det blir bara jag och min familj till att börja med. Jag ska bygga upp ett team. Vi har ett kontor på västkusten, men det är ett stort land och många möjligheter att ta sig an, säger Martin Lidgard till Rapidus.

Totalt är tanken att de ska bli runt tolv anställda, främst inom försäljning, i det amerikanska dotterbolaget till slutet av nästa år. All utveckling, administration och ledning blir kvar i Malmö.

Web Manuals har sedan starten 2012 utvecklat digitala flygmanualer, med främst små- och medelstora flygbolag som kunder. Merparten av de 160 kunderna finns i Europa, men IT-bolaget har under det senaste året satsat på att skaffa sig fler kunder i Nordamerika och Asien.

– Visst finns det en konsolidering på marknaden och en viss utslagningseffekt av mindre flygbolag. Men tittar man på Kina och Asien finns där en enorm tillväxt av nystartade bolag, säger Martin Lidgard.

Parallellt pågår arbetet med att bilda ett nytt dotterbolag i Singapore, där Web Manuals nästa år ska öppna kontor för både försäljning och dygnet runt-support till den globala kundstocken.

Web Manuals har i dag 96 kundbolag i Europa, 47 i Nord- och Sydamerika och 17 kunder i resten av världen. Förra året ökade vinsten till över 3 miljoner kronor innan skatt, medan omsättningen dubblades och landade på knappt mer än 25 miljoner kronor.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade Web Manuals har fyrdubblat sin kundbas i USA de senaste tolv månaderna. I augusti öppnar bolaget ett nytt kontor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad