fredag 9 juni 2023

inloggad som

Danske Donkey Republics bluetooth-cykler udvider til Mölndal og Ängelholm

Her i marts og april udvider den fremgangsrige, københavnske udbyder af delecykler med bluetooth-låse og APP-forbindelse, Donkey Republic, i både Mölndal og Ängelholm. Det er starten på en endnu større svensk satsning, som følges af flere kapitaludvidelser i år og en fordobling af cyklernes antal i Europa ved udgangen af maj.

– Vi forhandler nu med Västtrafik, som er interesserede i, at vi servicerer en række byer. Generelt er vestsvenske byer mest interesserede i vores koncept, beretter CEO og medstifter af Donkey Republic, Erdem Ovacik, til Rapidus. Han dannede firmaet i 2013 med Alexander Frederiksen, Rune Kokholm og Jens Frandsen.

Hidtil har Donkey Republic haft et pilotprojekt i Gävle, finansieret af kommunen, som dog måtte opgives, ligesom et projekt med 40 cykler i Göteborg, hvor en partner flyttede fra byen, men nu er firmaet oppe på 53 europæiske byer med delecykler fra Donkey Republic i Europa. De udbredes via et franchise-system med partnere.

– Vi starter måske også op i Göteborg igen, siger Erdem Ovacik, som foreløbig har delecykler i Sverige i Malmø, Lund og Helsingborg.

Donkey Republic ekspanderer desuden voldsomt i Europa, og har alene fra venturefonden Howzat Partners fra Luxembourg og London fået samlet 10,71 mio. dollars i 2016 og 2017 – godt 65 mio. DKK. Hertil har den statslige Vækstfonden og business angels investeret. I 2017 blev der købt andele 14,5 mio. DKK og indtil nu i år for 3,2 mio. DKK. Investeringerne betød dog et underskud for 2017 på 9,6 mio. DKK.

– Vi er ved at lukke en anden finansiering på 7,5 mio. DKK, så vi er ikke bekymrede over den finansielle situation. Vores investeringer for 2017 betaler sig, siger Erdem Ovacik.

I København står alene 1.000 cykler fra Donkey Republic, men 23. april vil bystyret debattere vilkårene for Donkey Republic, som er skyld i faldende brugertal for Købehavns egen el-bycykel. I hovedkvarteret i København er 20 ansatte, som styrer 4.000 cykler i Europa.

– Vi forventer 8.000 cykler ved udgangen af maj, siger Erdem Ovacik.

Af Keld Broksø

Her i marts og april udvider den fremgangsrige, københavnske udbyder af delecykler med bluetooth-låse og APP-forbindelse, Donkey Republic, i både […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl