onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Web Manuals expanderar i öst och väst

Malmöbaserade IT-bolaget Web Manuals har under året expanderat i Asien och tecknat avtal med två stora flygbolag i Hongkong. Innan året är slut planerar man också öppna kontor i New York.

– Den största förändringen under året är att världsmarknaden har öppnat upp, säger Web Manuals vd och majoritetsägare Martin Lidgard till Rapidus.

Avtalen med Hongkong Airlines och Air Hongkong, som är ett dotterbolag till Cathay Pacific, innebär att IT-bolaget från Malmö nu har kunder från den amerikanska västkusten till Fiji. I och med den asiatiska expansionen har man också börjat med dygnet runt-support med hjälp av en partner i Australien.

Web Manuals grundades 2012 och utvecklar digitala manualer åt personal inom flygindustrin, som piloter och tekniker.

I slutet av förra året öppnade bolaget kontor i San Diego, och sedan dess har den amerikanska kundbasen ökat med omkring 25 bolag. Nästa steg är att öppna kontor på östkusten, i New York.

På ett år har Web Manuals dubblerat antalet anställda. I dag är de 23, varav 3 på det amerikanska kontoret, och Martin Lidgard räknar med att anställa 2 personer till i Malmö innan året är slut.

Hittills i år har Web Manuals fått 52 nya kunder, störst bland dem KLM-gruppens Transavia och irländska Cityjet. Bolaget räknar med att landa på omkring 24 miljoner kronor i omsättning i år, att jämföra med drygt 15 miljoner 2016.

– Målsättningen är att gå från 140 kunder i slutet av detta år till 250 i slutet av nästa, och då landa på en omsättning mellan 35 och 40 miljoner kronor, säger Martin Lidgard.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade IT-bolaget Web Manuals har under året expanderat i Asien och tecknat avtal med två stora flygbolag i Hongkong. Innan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad