onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Danske Bubobubo fik det sværere i Sverige end de troede

|  
|  

Det er ikke så nemt at indtage Sverige, som det danske it-firma Bubobubo troede, da de for knap to år siden i Rapidus sagde, at de som leverandører ville indtage en tredjedel af Sveriges 290 kommuner på blot to år.

De leverer it-systemer, som med it-analyser skaber overblik for offentlige indkøbschefer og politikere over leverancer, priser, erfaringer og dialog med leverandører til offentlige indkøb. Indtil videre har kun 17 svenske kommuner købt systemerne – heriblandt Ystad i Skåne og længere mod nord Värnamo.

– Vi må bare konstatere, at danske kommuner er mere modne i deres offentlige indkøbsanalyse end man er i Sverige, forklarer Becart Peci, som er support manager for Bubobubo – og i øvrigt selv svensk og ansvarlig for en del af salget i Sverige.

– Hertil er afstandene langt større og kommunerne som regel mindre i Sverige end tilfældet er i Danmarks 98 større og sammenlagte kommuner, uddyber Becart Peci.

Bubobubo (der i øvrigt betyder hornugle) har foreløbig ikke et fast svensk salgskontor, men overvejer at etablere et kontor i Hyllie. Et svensk AB er dog stiftet for to år siden som pendant til Bubobubo A/S, og ambitionen er trods modgangen stadig stor i Sverige.

Firmaet vokser organisk og kom ud af 2016 med positivt et resultat på godt en halv mio. DKK og en bruttofortjeneste på 5,2 mio. DKK. I Danmark er Bubobubo den mest valgte leverandør af analyseværktøjer til indkøb blandt kommuner og boligselskaber.

Keld Broksø

Det er ikke så nemt at indtage Sverige, som det danske it-firma Bubobubo troede, da de for knap to år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.