söndag 12 maj 2024

inloggad som

Skånsk tidningsfirma hotas av konkurs

Lommaföretaget som ger ut gratistidningarna Det Händer över hela landet riskerar att gå i konkurs. Skatteverket har lämnat in en konkursansökan och Kronofogden har gjort utmätning.

Bolaget Det Händer Magazines ger ut gratis magasin om kultur- och nöjesevenemang, i olika editioner bland annat för Skåne/Köpenhamn.
Upplagan för hela landet uppges ligga på en miljon exemplar, med 23 nummer per år.

Enligt konkursansökan som lämnats in till Lunds tingsrätt har bolaget skatteskulder på knappt 70.000 kronor. Kronofogden har gjort en utmätning i företagets lokaler men inte hittat några tillgångar som kan balansera skulden.

– Vi kommer betala summan denna vecka, inga problem, säger chefredaktören Ola Sjösten till Rapidus.

Det Händer Magazines har en gång tidigare fått en konkursansökan mot sig, då var det en anställd som via sitt fackförbund gick till tingsrätten för att få ut sin lön. Enligt senaste årsredovisningen, från 2014, har bolaget tre anställda. Då omsatte företaget 470.000 kronor, årsredovisningen för 2015 är ännu inte inlämnad.

Jennie Lorentsson

Lommaföretaget som ger ut gratistidningarna Det Händer över hela landet riskerar att gå i konkurs. Skatteverket har lämnat in en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen