lördag 22 juni 2024

inloggad som

Bouvet Syd plockar vd från Öresundskraft

Norskägda IT-konsultkoncernen Bouvet, med 1,1 miljarder i omsättning, rekryterar ny vd till sitt sydsvenska bolag och anställer Öresundskrafts IT-chef Marie Eriksson. Inom två år ska arbetsstyrkan dubblas till ett 50-tal personer.

Sedan Mathias Hansson lämnade Bouvet Syd under en omorganisation i höstas har Sverige-vd:n Stein Riisnæs styrt skutan i väntan på rätt ersättare. I slutet på maj tar Marie Eriksson över posten och lämnar därmed sin tjänst som IT-chef på Helsingborgs kommunala energibolag Öresundskraft.

Bouvet har under hösten och vintern skiftat fokus och övergett affärsområdet förvaltningsåtaganden. Istället läggs krutet på ärendehanteringslösningar och digitalisering av tjänster och webbprojekt, där bolaget tagit flera offentliga kunder. Bland annat Kammarkollegiet, vilket innebär att statliga företag i hela Sverige kan handla tjänster av Bouvet. Bouvet är också med och slåss om ett treårigt utvecklingsavtal med Havs- och vattenmyndigheten.

Bouvet Syd har i dag 16 anställda och 8 underkonsulter, efter att ha minskat med några personer under hösten planerar ledningen nu för nyanställningar.

– Ambitionen är att inom 1-2 år ha dubblat antalet anställda. Vi behöver vara runt 50 personer i Syd för att kunna motsvara efterfrågan, säger Stein Riisnæs till Rapidus.

Vad är din bild av den skånska IT-konsultmarknaden?

– Det är tuff konkurrens om kompetensen och det är svårt att rekrytera duktiga systemarkitekter och folk med aktuell teknisk kompetens. På marknaden ser det bättre ut än tidigare, det är mycket aktivitet och våra utvecklare har fullt upp.

Bouvet har i dag ett 50-tal anställda totalt i Sverige, fördelade på kontoren i Malmö, Örebro och Stockholm. I Norden är man drygt 1.000 personer. Den samlade omsättningen för koncernen uppgick 2014 till 1,1 miljarder norska kronor, med ett rörelseresultat på 90 miljoner.

Jennie Lorentsson

Norskägda IT-konsultkoncernen Bouvet, med 1,1 miljarder i omsättning, rekryterar ny vd till sitt sydsvenska bolag och anställer Öresundskrafts IT-chef Marie […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.