lördag 11 maj 2024

inloggad som

Bouvet Syd plockar vd från Öresundskraft

Norskägda IT-konsultkoncernen Bouvet, med 1,1 miljarder i omsättning, rekryterar ny vd till sitt sydsvenska bolag och anställer Öresundskrafts IT-chef Marie Eriksson. Inom två år ska arbetsstyrkan dubblas till ett 50-tal personer.

Sedan Mathias Hansson lämnade Bouvet Syd under en omorganisation i höstas har Sverige-vd:n Stein Riisnæs styrt skutan i väntan på rätt ersättare. I slutet på maj tar Marie Eriksson över posten och lämnar därmed sin tjänst som IT-chef på Helsingborgs kommunala energibolag Öresundskraft.

Bouvet har under hösten och vintern skiftat fokus och övergett affärsområdet förvaltningsåtaganden. Istället läggs krutet på ärendehanteringslösningar och digitalisering av tjänster och webbprojekt, där bolaget tagit flera offentliga kunder. Bland annat Kammarkollegiet, vilket innebär att statliga företag i hela Sverige kan handla tjänster av Bouvet. Bouvet är också med och slåss om ett treårigt utvecklingsavtal med Havs- och vattenmyndigheten.

Bouvet Syd har i dag 16 anställda och 8 underkonsulter, efter att ha minskat med några personer under hösten planerar ledningen nu för nyanställningar.

– Ambitionen är att inom 1-2 år ha dubblat antalet anställda. Vi behöver vara runt 50 personer i Syd för att kunna motsvara efterfrågan, säger Stein Riisnæs till Rapidus.

Vad är din bild av den skånska IT-konsultmarknaden?

– Det är tuff konkurrens om kompetensen och det är svårt att rekrytera duktiga systemarkitekter och folk med aktuell teknisk kompetens. På marknaden ser det bättre ut än tidigare, det är mycket aktivitet och våra utvecklare har fullt upp.

Bouvet har i dag ett 50-tal anställda totalt i Sverige, fördelade på kontoren i Malmö, Örebro och Stockholm. I Norden är man drygt 1.000 personer. Den samlade omsättningen för koncernen uppgick 2014 till 1,1 miljarder norska kronor, med ett rörelseresultat på 90 miljoner.

Jennie Lorentsson

Norskägda IT-konsultkoncernen Bouvet, med 1,1 miljarder i omsättning, rekryterar ny vd till sitt sydsvenska bolag och anställer Öresundskrafts IT-chef Marie […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen