söndag 3 december 2023

inloggad som

Yourglobaleye ökar i Mellanöstern

Köpenhamnsföretaget Yourglobaleye plockar fler uppdrag i Mellanöstern, från den internationella matproduktionsjätten Mezzan Holding med säte i Kuwait. Sedan första kontakten 2013 har Mezzan Holding utvecklats till en av företagets största kunder.

Johan_Burkal– Vi kommer att jobba med Mezzan Holding på flera Mellanösternmarknader och växa tillsammans under 2015 och de kommande åren, säger vd Johan Burkal till Rapidus.

Yourglobaleye erbjuder en tjänst för företag som vill kontrollera hur deras produkter och kampanjer exponeras i butiker. På Facebook och  sin hemsida lägger Yourglobaleye ut uppdrag om vilka butiker som behöver undersökas, och den som skickar in dokumentation över kundföretagets produkter får betalt per uppdrag. I dag har de cirka 5000 ”global spotters” som utrustade med mobilkamera samlar information på fem kontinenter.

Företaget grundades 2009 av Jørgen Thorball och Peter Eyermann och har sedan dess plockat kunder som Lego, Carlsberg, Arla och TeliaSonera. Uppdragen från Mezzan Holding har under de senaste två åren blivit allt fler, och i dag kontrolleras deras produkter i över 250 butiker i Kuwait varje månad. Från och med maj kommer de göra samma sak för Mezzan Holdings produkter i Qatar.

– Under 2015 är ett av våra mål att konsolidera i Kuwait och öppna ett försäljningskontor där, och samma sak i Tyskland, säger Johan Burkal.

Under året ska företaget även ingå ett partnerskap med Malmöbyrån Odd Hill, som ska förbättra deras hemsida både för kunder och uppdragstagare.

2014 blev första året Yourglobaleye visade svarta siffror och företaget gjorde en liten vinst. Omsättningen landade på runt 2,5 miljon danska kronor. I dag arbetar fyra personer på företagets kontor i Köpenhamn och ytterligare några medarbetare finns i Estland och Indonesien.

Hanna Sigeman

Köpenhamnsföretaget Yourglobaleye plockar fler uppdrag i Mellanöstern, från den internationella matproduktionsjätten Mezzan Holding med säte i Kuwait. Sedan första kontakten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad