torsdag 16 maj 2024

inloggad som

eDiabeat släpper testversion

På fredag, på Världsdiabetesdagen, släpper Minc-bolaget eDiabeat den första versionen av sin plattform, som ska hjälpa diabetessjuka att hålla koll på sin sjukdom.

Annica_Belfrage– Nu har vi fyllt modulen med information och vill ta in ett 100-tal föräldrar till barn och unga med diabetes typ 1 för att testa funktionerna, säger Annica Carnbring Belfrage, en av grundarna.

Plattformen är utvecklad av delägaren Martin Bråkenhielm, känd entreprenör och vd för IT-bolaget Alien Interactive, och bygger på teknik från spelvärlden. eDiabeat baseras på beteende och engagemang, och det finns även ett belöningssystem i form av att användaren når högre nivåer genom sina aktiviter. Användaren fyller i sin personliga profil i tjänsten och loggar livsstilsuppgifter om motion, mående, stress och aktiviteter som påverkar blodsockret. Längre fram ska systemet även kunna inhämta data från glukosmätare, insulinpumpar och hälsoarmband. Resultatet blir att eDiabeat skräddarsyr rekommendationer till användaren, som får ökad kunskap om kropp och hälsa.

Systemet innehåller också ett socialt forum där den sjuka och anhöriga kan dela erfarenhet och kunskap med varandra, efter ämne. Tjänsten kommer att vara prenumerationsbaserad och riktas både till användare och strategiska partners, inom exempelvis vården eller försäkringsbolag.

eDiabeat ägs av grundarna Annica Carnbring Belfrage och Richard Laurits, samt investeraren Martin Bråkenhielm.

På fredag, på Världsdiabetesdagen, släpper Minc-bolaget eDiabeat den första versionen av sin plattform, som ska hjälpa diabetessjuka att hålla koll […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad