torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Bildreportage: Rapidusbaren drog fullt hus

Rapidusbaren höll öppet på Edison Park igår kväll. Diskussionen handlade bland annat om styrelsearbete i forsknings- och teknikföretag.

På scen stod IT-veteranen Gunnar Hesse, Probis forskningschef Gun-Britt Fransson och Ebba Åsly Fåhraeus från Aqilles Invest. Gun-Britt Fransson var tydligt för kvotering, för att få till en bättre mix i styrelserna.

— Jag har väntat så länge på att marknadskrafterna ska rätta till detta, men det händer inget. Nu tycker jag att vi bara måste få det gjort, sa Gun-Britt Fransson som själv bland annat sitter i styrelsen för Malmö högskola.

Gunnar Hesse, ordförande i mjukvarubolaget Qlucore på Ideon, tycker att arbetet i landets valberedningar måste få högre status. Idag görs nomineringarna till styrelsejobben bara med vänsterhanden och kvaliteten blir därefter, menade han.

Gästerna i Rapidusbaren fick också träffa tre av regionens helt nya makthavare: Øresundskomiteens chef Finn Lauritzen, Sparbanken Öresunds vd Lars Ljungälv och Jan Eriksson, just tillträdd som ansvarig för Skånes Universitetssjukhus.

Lars Ljungälv berättade bland annat att det i år och förmodligen också nästa år inte blir något fysiskt kontor i Köpenhamn för Sparbanken Öresund, som det talats länge om.

Kvällen avslutades med priset Rapidus creddar. Denna gång gick utmärkelsen till entreprenören Fredrika Gullfot som driver bioteknikbolaget Simris Alg. Hon håller just nu på att starta storskalig produktion av mikroalger i Econovas gamla lokaler i Hammenhög. Läs mer om Simris Alg i Rapidus arkiv.

Klicka här för att komma till ett snabbt bildspel från Rapidusbaren.

 

Rapidusbaren höll öppet på Edison Park igår kväll. Diskussionen handlade bland annat om styrelsearbete i forsknings- och teknikföretag. På scen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.