fredag 19 april 2024

inloggad som

Rubin opgiver Euro-Diagnosticas reumatismetest

Malmöfirmaet Rubin Medical har besluttet at afbryde lanceringen af deres seneste produkt CCPoint, en lyntest for leddegigt udviklet af Euro-Diagnostica i Arlöv. Ifølge Rubins adm. dir. Karl-Johan Öhman vil firmaet fokusere på diabeteshjælpemidler, hvor man er svensk markedsleder på området for insulinpumper.

Da Karl-Johan Öhman tiltrådte i foråret, understregede han, at Rubin Medical vil fortsætte med at vokse inden for såkaldt point-of-care – analyser som gennemføres af patienten selv eller direkte i lægeklinikken – og at virksomheden ville tage flere sådanne produkter ind. Det første eksempel var CCPoint, men nu har ledelsen skiftet mening om testen.

— Det tager tid at introducere et nyt produkt på markedet, og vi mener ikke, at det er os, der skal foretage den investering. Vi vil satse på det, vi er rigtig gode til, og det er diabetes. Men projektet som sådan har sikkert en fremtid, det er jeg overbevist om, siger Karl-Johan Öhman.

Euro-Diagnostica skal nu selv overtage salget i Sverige.

Rubin Medical har i dag 49 procent af markedet for insulinpumper i Sverige, og regner med at øge deres omsætning til 70 millioner svenske kroner i år, sammenholdt med 60 millioner i 2008. Firmaet har 17 ansatte og ejes af personalet, med grundlæggerne Mikael Cederhag og Ina Nissen som majoritetsejere.

Af Lisa Kirsebom

Malmöfirmaet Rubin Medical har besluttet at afbryde lanceringen af deres seneste produkt CCPoint, en lyntest for leddegigt udviklet af Euro-Diagnostica […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.