onsdag 28 februari 2024

inloggad som

Evolvas første patientstudie klar

Biotekfirmaet Evolva har afsluttet en indledende runde kliniske tester af deres første lægemiddel, stoffet EV-077 mod hjerte-karsygdomme. 56 raske frivillige mænd har afprøvet midlet i tre måneder, og resultaterne ser gode ud, både når det gælder sikkerhed og funktion.

Evolva udvikler lavmolekylære lægemidler ved hjælp af genteknik i gærsvampe. Selskabet blev grundlagt i Danmark, men har i dag hovedkontor i Basel i Schweiz. Omkring 10 af 70 ansatte findes stadig i den danske forskningsafdeling, og sådan skal det blive ved med at være ifølge firmaets adm. dir. Neil Goldsmith.

EV-077 er et lægemiddel, som indtages oralt og er rettet mod patienter med blodprop, som ikke kan hjælpes med de nuværende behandlingstilbud. Desuden kan det forebygge eller hæmme udviklingen af nyresygdomme. Nu går midlet videre til endnu et såkaldt fase I-studie på raske forsøgspersoner.

Evolva har endvidere et stof mod svampeinfektioner på vej ind i den kliniske fase, og to infektionslægemidler på et tidligere udviklingstrin.

Af Lisa Kirsebom

Biotekfirmaet Evolva har afsluttet en indledende runde kliniske tester af deres første lægemiddel, stoffet EV-077 mod hjerte-karsygdomme. 56 raske frivillige […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad