tisdag 23 april 2024

inloggad som

Ny kapital til cancerforsknings-selskab

Cancerforskningsselskabet Wnt-research i Malmø har rejst 3,5 millioner kroner i en nyligt afsluttet emission. Investorerne navne blandt privatpersoner og selskaber er ikke oplyst. For de nye penge skal Wnt forberede sit første lægemiddel til kliniske tests og studier på mennesker.

–Vi har en lav “burnrate”, som kan tilpasses, men for at kunne lave kliniske forsøg næste år behøver vi flere penge, siger direktør Bert Junno.

Målet er at få mere kapital fra institutionelle investorer i efteråret. Omkring 50 millioner kroner behøver Wnt for at tage sin første lægemiddelsubstans mod spredning af cancer en bid ind i fase II-studier på patienter.

Forskarpatent i Syd ejer 40 procent af Wnt-research, som blev grundlagt sammen med professor Tommy Andersson fra Universitetssjukhuset MAS. Bag arbejdet ligger forskning omkring det kropsegnede protein Wnt5a, som spiller en vigtig rolle for cancercellers spredning.

Af Lisa Kirsebom

Cancerforskningsselskabet Wnt-research i Malmø har rejst 3,5 millioner kroner i en nyligt afsluttet emission. Investorerne navne blandt privatpersoner og selskaber […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad