söndag 14 april 2024

inloggad som

Malmöfirma får millionordre inden for IT-sikkerhed

Ubiqo fra Malmö har fået en større internetbank blandt de tre første kunder til deres egenudviklede sikkerhedsløsning for digital signatur. I alt har aftalerne en værdi af tocifrede millionbeløb, og nu satser Ubiqo på udlandet inden årets udgang.

Med Ubiqos teknik vil mobiltelefonen kunne bruges til alt fra at logge ind på Facebook til at signere transaktioner i internetbanken. Teknikken er beregnet til at erstatte engangskoder, indlogningsbrikker og kodeord med en eneste central pinkode, som indtastes på mobilen. Eftersom eventuelle uvedkommende foruden pinkoden også skal have adgang til selve mobilen for at kunne gennemtvinge en indlogning eller digital signatur, kan sikkerheden i mange tilfælde øges væsentligt, mener Ubiqos grundlægger og adm. dir. Peter Alexanderson.

— Hvis du for eksempel skal godkende alle hævninger i kontantautomater eller køb på nettet med mobilen, er det ikke længere nok at kopiere betalingskortinformationen, som man gør ved skimming, siger han.

Foruden internetbanken er det to webhoteludbydere, der har købt teknikken for at licensere den videre ud til deres kunder. Ubiqo forsøgte allerede for nogle år siden at slå igennem med et lignende SMS-baseret system. Det projekt måtte dog skrinlægges, eftersom systemet ikke fungerede uden for Norden.

Trods millionaftalerne forventer Peter Alexanderson en nyemission i marts/april for at få muskler til at ekspandere i udlandet.

Parallelt med salget af systemet til forskellige internetaktører vil Ubiqo lancere en abonnementstjeneste for privatpersoner, så de kan bruge mobilindlogning på en række forskellige hjemmesider. Indtil nu kan teknikken bruges på blandt andet Googles Gmail, det social netværk Facebook og chattjenesten MSN.

Ubiqo beskæftiger to personer i Malmö samt en håndfuld konsulenter i Nepal, hvor de sidste faser af udviklingen er foregået. Peter Alexanderson, Lumitec samt business angel Tomas Ahlgren ejer hver omkring en tredjedel af selskabet.

Af Erik Olausson

Ubiqo fra Malmö har fået en større internetbank blandt de tre første kunder til deres egenudviklede sikkerhedsløsning for digital signatur. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.