lördag 20 april 2024

inloggad som

Sparbanksstiftelsen skyder flere penge i voksende Medeon

Sparbanksstiftelsen Skåne investerer yderligere midler i den Malmöbaserede forskerpark Medeons nye virksomhedskuvøse. De første to selskaber er nu på plads i kuvøsen. Målet er fem virksomheden ved årets udgang.

Tidligere har Sparbanksstiftelsen lovet, at de fra og med i fjor og tre år frem vil investere en halv million svenske kroner om året i Medeons kuvøse for nystartede virksomheder inden for life science. Men i år går stiftelsen ind med en halv million ekstra for at give idéflowet til virksomhedskuvøsen et kick.

I disse uger gjorde patientlogistikfirmaet Scanset den første kuvøsevirksomhed, IT-firmaet Mava EM, selskab i de nyrenoverede, men gabende tomme lokaler. Medeon har nu ansat forskeren Marie Skepö til at opstøve flere forretningskoncepter på universitetssygehuset og i forskerverdenen i Malmö.

— Vi regner med at få fem selskaber ind i år, yderligere fem næste år og fem mere året derpå, hvor vi også vil få en del udflytninger, siger Medeons adm. dir. Charlotte Ahlgren.

Hun håber endvidere på en bevilling fra det nationale kuvøseprogram. Medeon ansøgte for nylig om en million SEK for at kunne forbedre forretningsrådgivningen til virksomhederne. I slutningen af maj meddeler den statslige fond Innovationsbron, hvilke kuvøser der modtager finansiering.

Medeon ejes for 60 procents vedkommende af Malmö kommune og for 40 procents vedkommende af ejendomsselskabet Wihlborgs. Omkring 30 selskaber med 450 ansatte er på plads i forskerparken, der er helt fokuseret på biotek, lægemidler og medicoteknik.

Af Kristian Svensson

Sparbanksstiftelsen Skåne investerer yderligere midler i den Malmöbaserede forskerpark Medeons nye virksomhedskuvøse. De første to selskaber er nu på plads […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.