tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Dansk Industri og HTS varsler styrket Øresundskamp efter fusion

Når HTS og Dansk Industri (DI) fusionerer 1. maj til Danmarks suverænt største arbejdsgiverorganisation, så sker det med en erklæring om styrket kamp mod Øresundsbarrierer med en ny, enorm politisk, økonomisk tyngde bag – samt om at skærpe rekrutteringen i Sydsverige.

— Vi vil spille en stærkere rolle på Øresundsområdet. Den rolle bliver styrket for manglen på arbejdskraft er høj, og Skåne har stadig er ledig arbejdskraft, konstaterer Benny Damsgaard, som er regional foreningssekretær hos DI.

HTS – Handel, Transport og Service – er organisation for 5.000 virksomheder i serviceerhvervene med 100.000 ansatte. DI har 7.000 virksomheder med 800.000 ansatte – halvdelen i udlandet. 1.800 af virksomhederne er i Hovedstadsområdet. Den nye organisation omfatter altså i alt 12.000 virksomheder med en halv million medarbejdere. Hertil fusionerer fra 1. juni FRI – Foreningen af Rådgivende Ingeniører – med 300 ekstra virksomheder til organisationen.

— Få er i tvivl om, hvor problemerne er. Tiden er ikke til endnu en analyse. Tiden er til politisk handling, og det vil vi gøre alt for at gøre opmærksom på, siger Benny Damsgaard, som tilføjer:

— Der er træthed over, at man bruger mange ressourcer i Øresundsregionen på flere analyser. Analyser var relevante til at begynde med. Vi håber den nye direktør for Øresundskomiteen vil være mere drivende kraft. Komiteen har ikke været den drivende kraft man kunne forvente, siger Benny Damsgaard, som især nævner barrierer om at man ikke kan forsikres tilfredsstillende mod arbejdsløshed over Sundet – samt skatteproblemer.

Både DI, HTS og FRI vil rekruttere mere i Sydsverige, hvor man søger højt kvalificeret arbejdskraft, men også folk til serviceerhverv. 23. april holder DI og HTS fælles jobmesse i Malmø.

— Hvis jobmessen bliver en succes, hvad alt tyder på, vil vi gøre mere selv i Sydsverige. Før har vi primært arbejdet sammen med andre organisationer, fortæller Benny Damsgaard.

Af Keld Broksø

Når HTS og Dansk Industri (DI) fusionerer 1. maj til Danmarks suverænt største arbejdsgiverorganisation, så sker det med en erklæring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad