lördag 20 april 2024

inloggad som

Sveriges Radio følger Sveriges Television til Västra hamnen

Også Sveriges Radio planlægger nu at flytte til Västra hamnen i Malmö og det begyndende medieknudepunkt, hvor Sveriges Television forventes at blive lokomotivet, erfarer Rapidus. SR’s nuværende lejekontrakt i det centrale Malmö udløber i 2011, men ifølge oplysninger kan flytningen til Västra hamnen finde sted allerede i 2010 – kun et år efter SVT.

— Det er et fantastisk smukt miljø, og jeg ved, at SR har kigget på flere forskellige huse, men nu er endt med det her hus med de høje vinduer. Det er godt – SVT og SR udgør en kritisk masse, en generator for så mange andre aktiviteter rundt omkring, siger Malmös borgmester Ilmar Reepalu.

For SVT kommer SR’s flytteplaner på et godt tidspunkt. Allerede i dag har SR og SVT gavn af hinanden, blandt andet inden for humorgenren. I og med at virksomhederne kommer fysisk tæt på hinanden, bliver det lettere at dække fremtidens rekrutteringsbehov.

— Der er mange fordele ved at have SVT og SR på samme sted. Ud over at vi kan sikre, at der findes talenter i områder, bliver vi også mere konkurrencedygtige i forhold til andre medier. Sammen kan vi vise, at public service har stor værdi, siger Carina Brorman, enhedschef hos SVT Syd.

At SR er nødt til at gøre noget ved sine stigende lokaleomkostninger, har længe stået klart. Ny teknik og øget konkurrence bevirker samtidig, at man ikke behøver eje lige så store ressourcer i form af teknik og store studier.

Men selv om alt lader til at være klar til en flytning, vil den lokale ledelse ikke bekræfte det officielt. I stedet henviser kanalchefen Magnus Quick hos SR Malmö til en undersøgelse, der skal gennemføres, og som har tre alternativer: At blive i den nuværende bygning, flytte til huset i Västra hamnen eller flytte til et lokale et andet sted.

— Min personlige favorit er, at vi bliver siddende i den nuværende bygning. Det er trist, hvis vi bliver nødt til at flytte, men jeg forstår godt, hvis det bliver beslutningen, siger Magnus Quick.

Af Anders Frick

Også Sveriges Radio planlægger nu at flytte til Västra hamnen i Malmö og det begyndende medieknudepunkt, hvor Sveriges Television forventes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.