lördag 22 juni 2024

inloggad som

VersaMatrix sælger alt ud til Novo Nordisk

I morgen bliver det officielt, at VersaMatrix A/S sælger hele teknologiplatformen til den verdensomspændende medicinalkoncern Novo Nordisk. Salgsprisen holdes hemmelig, men den er formentlig et tocifret millionbeløb idet VersaMatrix for kort tid siden proklamerede over for Rapidus, at virksomheden ændrede kapitalstrategi, og gik efter et virksomhedssalg. For et år siden var strategien derimod at rejse helt op mod 50 millioner danske kroner i investeringskapital, og med salget til Novo Nordisk er det nu altså endeligt aflyst.

Biotekfirmaet VersaMatrix er et af den danske bryggerikoncern Carlsbergs offspin-virksomheder. Firmaet med 10 ansatte startede i 2001 via en grundkapital på 25 millioner kroner fra Carlsberg.

De ansatte overtages af Novo Nordisk ligesom selskabet flytter fra Valby i København ud til Novo Nordisk. VersaMatrix’ administrerende direktør, Ib Johannsen, siger til Rapidus, at han som den eneste i firmaet nu reelt er arbejdsløs på sigt, om end han har en lang opsigelse, og skal gøre det juridiske bo op den kommende tid. VersaMatrix har også nogle kundekontrakter, som kører videre.

— Men jeg skal ud og have et nyt job. Det bliver sikkert i biotek eller pharma, hvor jeg har en bred baggrund, så det bliver formentlig ikke et problem, siger Ib Johannsen til Rapidus.

Ib Johannsen har tidligere arbejdet med ledelse og forskning inden for polymerer blandt andet fire år hos NKT Research Center og syv år som centerleder af Dansk Polymercenter.

Salget af VersaMatrix sker til den nu tidligere samarbejdspartner Novo Nordisk, som derfor kender virksomheden godt. Firmaets kerneteknologi bruges til at udvikle oprensningsmetoder. Eksempelvis når terapeutiske proteiner udvindes af gær- eller humane celler, så skal VersaMatrix’ teknikker bruges til at fjerne de proteiner, man ikke ønsker i lægemidlet. VersaMatrix udvikler til det formål de såkaldte polymermaterialer, som bruges til at binde og stabilisere enzymer, der findes i det udstyr, som anvendes til blodanalyser.

Teknologioverførslen fra VersaMatrix til Novo Nordisk begynder allerede i morgen den 1. marts, og den kommer i forlængelse af et helt andet storsalg: Novo Nordisk koncernen har til øvrige medier meddelt i dag, at den sælger aktierne i medicin- og biotekvirksomheden Dako i Glostrup til det svenske venturekapitalselskab EQT, som helt overtager Dako.

Af Keld Broksø

I morgen bliver det officielt, at VersaMatrix A/S sælger hele teknologiplatformen til den verdensomspændende medicinalkoncern Novo Nordisk. Salgsprisen holdes hemmelig, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]