lördag 20 april 2024

inloggad som

CoolGuard løj i pressemeddelelse om bogføringsfusk

De ubesvarede spørgsmål omkring skandalefirmaet CoolGuard i Malmö hober sig op. I dag kan Rapidus afsløre, at der var en forkert oplysning i den pressemeddelelse, hvor virksomheden offentliggjorde, at de tidligere oplyste omsætnings- og resultattal var henholdsvis 7,5 og 5,1 millioner for høje.

Da fuskerierne i Malmöfirmaets regnskab blev afsløret i midten af november, påstod CoolGuard, at Christian Widing var blevet rekrutteret eksternt som ny adm. dir, for at efterfølge den pludseligt afdøde Lars Ericsson. Men i virkeligheden havde Widing allerede arbejdet for selskabet i halvanden måned. En af hans opgaver skal have været at stå for økonomien, oplyser en kilde med kendskab til virksomheden over for Rapidus.

I dag lægges hele ansvaret for bogføringsfuskeriet på den afdøde direktør. Men afsløringen af usandheden omkring direktøransættelsen vækker på ny spørgsmålet om, hvorvidt der allerede var mistanker om urent trav – og om Widing i så fald kan have opdaget fejlene i regnskabet tidligere, end hvad bestyrelsen har villet indrømme. Christian Widing vil ikke selv kommentere oplysningerne. Bestyrelsesformand Thomas Stenberg bekræfter kun, at Widing startede allerede den 1. oktober.

— Hans rolle var at styrke selskabet. Ansætter man folk, er det jo netop fordi der er flere arbejdsopgaver. Men havde vi haft mistanke om, at økonomiarbejdet haltede, ville vi have gjort noget tidligere, og ikke ventet til sagen blev akut, siger Thomas Stenberg til Rapidus.

Ifølge Stenberg blev fejlene i regnskabet opdaget i dagene efter Lars Ericssons død som følge af et hjerteanfald. I sidste uge indledte Ekobrottsmyndigheten (svarer til Bagmandspolitiet i Danmark) en forundersøgelse omkring hændelserne.

CoolGuard blev noteret på Aktietorget i starten af 2004 og sælger systemer til temperaturovervågning i fødevarebutikker og køkkener.

De ubesvarede spørgsmål omkring skandalefirmaet CoolGuard i Malmö hober sig op. I dag kan Rapidus afsløre, at der var en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.