torsdag 20 juni 2024

inloggad som

NeuroPharma forhandler om forbedret variant af hjernebeskyttende stof

Forskningsvirksomheden NeuroPharma i Lund har gennem længere tid ledt efter en variant af stoffet cyklosporin-A, som ikke hæmmer immunforsvaret. Nu har men fundet et sådant, hos det schweiziske medicinalfirma DebioPharm. NeuroPharma forhandler nu om retten til at anvende det modificerede cyklosporinmolekyle UNIL025.

NeuroPharmas aktiviteter er baseret på opdagelsen af, at cyklosporiner beskytter nerveceller ved hjerneskader. I dag anvendes cyklosporin-A primært som immunhæmmer ved transplantationer, men den nervebeskyttende effekt har helt andre mekanismer. I den sammenhæng er et svækket immunforsvar blot en negativ bivirkning.

NeuroPharma har verdenspatent på anvendelsen af cyklosporin ved akutte hjerneskader. Virksomhedens plan er at føre det første produkt NeuroSTAT til kliniske fase II-studier, og derefter samarbejde med et større medicinalfirma. UNIL025 skulle anvendes til udviklingen af næste generation af nervecellebeskyttende medicin.

NeuroPharma har søgt ny kapital det sidste halvandet år og har kontakt til en dansk investeringsbank, som skal skaffe op til 70 millioner danske kroner. Med den nuværende kapital kan NeuroPharma klare sig i 12-18 måneder.

Forskningsvirksomheden NeuroPharma i Lund har gennem længere tid ledt efter en variant af stoffet cyklosporin-A, som ikke hæmmer immunforsvaret. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]