tisdag 25 juni 2024

inloggad som

C Technologies bag facaden på Axis’ nye webkamera

IT-virksomheden Axis Communications’ nye webkamera, som blev lanceret i sidste uge, er baseret på teknik fra et andet børsnoteret selskab i Lund – Anoto Group. Den chip der styrer billedhåndteringen i det nye Axiskamera hedder nemlig Argus II og er udviklet af C Technologies, datterselskab i Anotokoncernen.

Det kan Rapidus afsløre efter at have skilt et eksemplar af kameraet Axis 205 ad, en enklere og billigere model end de tidligere Axiskameraer, beregnet til mindre virksomheder, butikker og private brugere. Axis håber at kameraet skal blive et højvolumenprodukt.

Det er velkendt at C Technologies sælger deres specialudviklede billedbehandlingschip til eksterne kunder, men hidtil har der kun været tale om kameraer der monteres på SonyEricssons mobiltelefoner. Axis er den første kendte kunde uden for telekomsektoren. Argus II, som blev lanceret sidste efterår, bliver ikke engang anvendt i Anotokoncernens egne produkter endnu.

Hvor meget C Technologies tjener på aftalen vides ikke, eftersom koncernledelsen ikke vil kommentere samarbejdet. Anotos informationschef Charlotte Laveson konstaterer bare at C Technologies generelt sælger sine chips med god fortjeneste.

IT-virksomheden Axis Communications’ nye webkamera, som blev lanceret i sidste uge, er baseret på teknik fra et andet børsnoteret selskab […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.