söndag 26 maj 2024

inloggad som

Michael J. Fox Foundation donerer millioner til Lunds universitet

Fire neurobiologer ved Lunds universitet får 433.000 dollar fra Michael J. Fox Foundation til to forskningsprojekter omkring Parkinsons sygdom og bivirkninger af dagens behandlingsmetoder.

Parkinsons sygdom fører til små rystelser i blandt andet hænderne, mens de store rystelser som normalt forbindes med sygdommen i virkeligheden er bivirkninger af den medicinske behandling med L-dopa.

Forskergruppen i Lund skal blandt andet undersøge om alternative behandlingsmetoder kan bevirke at man kommer uden om problemet. En metode som skal afprøves i dyreforsøg er at indføre gener der sætter produktionen af dopamin i gang direkte i patientens hjerne. Forskerne skal også studere om der findes måder at mildne bivirkningerne på hos patienter der allerede er ramt.

De fire forskere som får bevillingen er Angela Cenci-Nilsson, Patrik Brundin, Deniz Kirik og Christian Winkler ved afdelingen for neurobiologi. I starten af året fik Angela Cenci-Nilsson 125.000 dollars fra Michael J. Fox Foundation til et andet Parkinsonprojekt.

Skuespilleren Michael J. Fox blev selv ramt af Parkinsons sygdom i 30-års alderen og har stiftet en fond som gennem velgørenhedsarrangementer indsamler penge til forskning i sygdommen. Fonden er en af verdens største bidragsydere på området.

Fire neurobiologer ved Lunds universitet får 433.000 dollar fra Michael J. Fox Foundation til to forskningsprojekter omkring Parkinsons sygdom og […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.