tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Skånsk helsedrik lavet på havre skal nu sælges i Danmark

Skånske Ceba Foods AB vil lancere deres seneste produkter på markedet for det såkaldte balanced food (eller functional food) i Danmark og Finland. Sortimentet, som blandt andet omfatter pandekagedej, fedtfattig fløde, vanillesovs, en ny is og en havredrik, sælges under navnet Oatly. Produkterne markedsføres allerede i Sverige og havredrikken i de fleste EU-landene.

Virksomheden har marketing- og salgskontor i Malmö og en forskergruppe i Lund. Det var forskergruppen der i starten af 1990’erne udviklede den havredrik som blev grundlaget for virksomhedens aktiviteter.

Havreklid sænker kolesterolindholdet og mindsker dermed risikoen for hjerte- og karsygdomme. Virksomheden henvender sig til kostbevidste mennesker, men produkterne kan også anvendes af madallergikere og fødevareintolerante, f.eks. gluten-, soja- og laktoseintolerante.

For at finansiere fortsat forskning, udvikling og markedsføring skal Ceba have tilført 45 millioner svenske kroner i en nyemission i løbet af året. Emissionen rettes til de nuværende ejere. Der er endvidere drøftelser i gang med en eventuel ny institutionel ejer.

Ceba omsatte sidste år for 36 millioner svenske kroner. Omsætningen i år forventes at blive 55 millioner, og næste år er målet for første gang at kunne opvise et positivt resultat, oplyser adm. dir. Mats-Ola Kindstedt.

Virksomhedens ejer er Skånska Lantmännen (38%), forskergruppen i Lund (38%), Skånemejerier (6%) og Carnegie Medical Health Fund (17%).

Skånske Ceba Foods AB vil lancere deres seneste produkter på markedet for det såkaldte balanced food (eller functional food) i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.