fredag 21 juni 2024

inloggad som

Jolife åbner for emission til privata investorer

Nystartede Jolife AB i Lund udbyder nu 2.500 aktier i en nyemission, som henvender sig til 60 private med risikovillig kapital. Emissionen skal give virksomheden godt 9 millioner kroner.

Sparbanken Finn i Lund hjælper Jolife med at kontakte potentielle investorer i bankens virksomhedsområde. Jolife administrerer selve emissionen og fordeler aktierne, som udbydes i poster à 175.000 svenska kronor.

Deuden henvender Jolife sig til en nærtstående kreds i projektet med tilbud om at købe aktier, hvilket kan give yderligere tre millioner kroner, oplyser virksomhedens administrerende direktør, Lennart Sjölund.

Jolife er en knopskydning fra Jostragruppen, som blandt andet udvikler hjerte-lungemaskiner. Via den nye emission slipper Jostragruppens tyska modervirksomhed, Jostra AG, 40 procent af ejerandelen i Jolife AB.

Jostra AG har satset 16 millioner kroner i Jolife på att udvikle et mekanisk hjertemassageapparat til patienter med akut hjertestop. Apparatet skal lanceres kommercielt denne sommer.

Udviklingsarbejdet med hjertemassageapparatet er sket i samarbejde med professor Stig Steen på afdelingen for thoraxkirurgi på Universitetssjukhuset i Lund.

Nystartede Jolife AB i Lund udbyder nu 2.500 aktier i en nyemission, som henvender sig til 60 private med risikovillig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]