måndag 25 september 2023

inloggad som

Anox udskyder børsintroduktionen, men tilfører ny kapital

Biotekvirksomheden Anox AB’s børsintroduktion forsinkes. Det oplyser virksomhedens adm. dir. Thomas Welander. Ansøgning om notering på Stockholmsbørsens O-liste skulle have være indsendt efter årsskiftet. Den må nu vente til sidst på foråret eller til sommeren.

Årsagen til forsinkelsen er, at der først skal afholdes en ordinær generalforsamling, før ansøgningen kan indsendes til børsen. Før det kan ske, skal sidste års regnskab være færdigt. Thomas Welander regner med, at regnskabet er klart i februar.

Den planlagte nyemission i løbet af foråret, før børsintroduktionen, vil blive gennemført, og Thomas Welander håber, at den vil indbringe virksomheden omkring 15 millioner svenske kroner, hvilket er mere end man oprindeligt havde tænkt sig. Ifølge direktøren er virksomhedens kapitalbehov vokset i slutningen af sidste år. Årsagen er en voksende interesse for virksomhedens produkter, primært i Nordamerika. Emissionen henvender sig til personer i kredsen omkring Anox, og virksomheden administrerer den selv.

Anox har holdt til i Ideon i Lund siden starten i 1986, men flyttede i december ind i et nyt, eget hus tæt på Ideonområdet. Huset har kostet 16 millioner kroner.

Anox arbejder med biologisk rensning af vand og jord og har projekter i gang på samtlige kontinenter.

Biotekvirksomheden Anox AB’s børsintroduktion forsinkes. Det oplyser virksomhedens adm. dir. Thomas Welander. Ansøgning om notering på Stockholmsbørsens O-liste skulle have […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad