måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Skånsk teknik mod hårtab ved cancerbehandling lanceres i USA

Lundvirksomheden Dignitana AB ønsker at få tilført ny kapital – i størrelsesordnen fem millioner svenske kroner – og ny kompetence i virksomheden for at aktivere markedsføringen i blandt andet USA.

Dignitana har udviklet et helt nyt system til afkøling af hårbunden ved cytostatikabehandling (kemoterapi) Kølingen modvirker hårtab.

Cancerpatienter, som får cytostatikabehandling, oplever normalt hårtabet som meget traumatisk. Det ved Yvonne Olofsson efter mange år som sygeplejerske på kræftafdelinger. Hun er en af ejerne af Dignitana og idékvinde bag virksomhedens produkt DigniCap, en patenteret kølehue, som patienten har på i forbindelse med cytostatikabehandlingen.

Huen indeholder kølekredse, der afkøler hårbunden. Ved 3-5°C trækker hårsækkene sig sammen, så cytostatikaen ikke kan påvirke håret. Studier ved de onkologiske klinikker i Lund og Umeå viser særdeles gode resultater.

De øvrige større ejere er danskeren John Kern, som har konstrueret DigniCaps digitale styre- og reguleringssystem, samt venturekapitalselskabet TeknoSeed i Lund, som for et år siden skød fem millioner svenske kroner ind i selskabet og i dag ejer godt en tredjedel af aktierne.

I efteråret blev de første syv maskiner, som er produceret i Danmark, leveret til svenske hospitaler. Efter årsskiftet skal markedsføringen af DigniCap aktiveres blandt andet i USA, hvor for eksempel Johns Hopkins i Maryland er interesseret. Endvidere er der forespørgsler fra Tyskland og Frankrig.

Lundvirksomheden Dignitana AB ønsker at få tilført ny kapital – i størrelsesordnen fem millioner svenske kroner – og ny kompetence […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad