måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nyt integrationsindeks kan lanceres til sommer

Om cirka et halvt år regner Øresund Industri og Handelskammer med at lancere deres nye integrationsindeks, som skal være et måleinstrument, hvor man løbende kan aflæse, hvordan integrationen mellem Sjælland og Skåne forløber.

Det var i fredags i Børsen, at kammerets formand Bent Larsen afslørede ideen, som der allerede er arbejdet en hel del med. Men arbejdet med at udvikle og analysere statistik, som er pålidelig gennem længere tid, er omfattende, og derfor skal de involverede analytikere sikkert bruge et halvt år til at opbygge gode målemetoder og sammenligninger.

Modellen til måling af, hvad der rent faktisk sker med Øresundsintegrationen, skal blandt andet omfatte ændringer på arbejdsmarkedet, boligmarkedet, de generelle konjunkturer og handlen. Desuden er det tanken, at man vil supplere med spørgeskemaer og dybdegående interviews for at få mere troværdig substans bag analyserne, siger Sydsvenska Handelskammarens analytiker Per Tryding, som arbejder med ideen sammen med blandt andet konsulenter fra det selvstændige analysefirma Copenhagen Economics.

Om cirka et halvt år regner Øresund Industri og Handelskammer med at lancere deres nye integrationsindeks, som skal være et […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad