söndag 14 april 2024

inloggad som

Zealand Pharmaceuticals i Glostrup i joint venture med Elan

Biotekfirmaet Zealand Pharmaceuticals i Glostrup ved København har indgået joint venture med det verdensomspændende Elan Corporation. I et fælles selskab vil de udvikle et lægemiddel mod type II diabetes.

Zealand har blot 35 medarbejdere, mens Elan alene i 1999 havde et samlet salg på 1 milliarder dollars i USA, og er børsnoteret på New York Stock Exchange.

For det unge firma Zealand er det fælles selskab er stor anerkendelse fordi det først blev stiftet i 1998 med Lundbecks tidligere forskningsdirektør Eva Steiness, som stifter og medejer. Zealand fokuserer på lægemidler baseret på peptider, og det nye samarbejde vil kombinere Zealands stoffer til behandling af type II diabetes med Elans teknologier.

Som led i aftalen har Elan tegnet aktier i Zealand, og vil fremover være repræsenteret i bestyrelsen.

— Vi er glade for at få Elan som partner. Vi ser frem til at trække på Elans ekspertise på det teknologiske område, og i farmaceutiske og kommercielle spørgsmål, siger Zealands administrerende direktør, Eva Steiness.

Biotekfirmaet Zealand Pharmaceuticals i Glostrup ved København har indgået joint venture med det verdensomspændende Elan Corporation. I et fælles selskab […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.