onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Øresundsportal går konkurs

Den første konkurs for en Øresundsfokuseret internetportal er et faktum.

Den unge internetvirksomhed, Öresund Online, som avisen Skånska Dagbladet er en af hovedejerne af med en aktieandel på 25 procent, har indgivet konkursbegæring ved Malmø Byret.

— Annonceindtægterne kom ikke som planlagt. Vi havde ikke erfaring nok udover, at vi lyttede til de ideer, som stifterne af virksomheden havde. Men deres bedømmelser viste sig at være fejlagtige, siger Skånska Dagbladets administrerende direktør, Richard Kling, til Rapidus.

Skånska Dagbladet taber mellem 200.000 og 300.000 svenske kroner ved konkursen, men Richard Kling synes ikke, at det ligefrem er pinlingt, at Öresund Online nu går konkurs.

— Vi gik med for at lære, hvordan dette her kunne fungere i fremtiden. Man kan se på det som lærepenge. Og vi har lært, at det er svært at få penge ind via nettet, siger Richard Kling.

Öresund Online AB blev registreret så sent som i marts i år, og skulle tilbyde sydsvenskere og danskere shopping og information på nettet kombineret med nyheder fra Skånska Dagbladet.

Ambitionerne var høje. Hjemmesiden skulle blive en startside for indbyggerne i Øresundsregionen. Et samarbejde med en dansk avis blev annonceret, men både danske- og engelsksprogede versioner blev planlagt.

Men projektet blev kortvarigt, selv om alt fortsat ser ud som tidligere på hjemmesiden. Der gives ingen informationer om konkursen der.

Den første konkurs for en Øresundsfokuseret internetportal er et faktum. Den unge internetvirksomhed, Öresund Online, som avisen Skånska Dagbladet er […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.