onsdag 17 juli 2024

inloggad som

QlikTech vokser kraftigt med kapital fra 6:e AP-fonden og Crafoord-kredsen

Softwarevirksomheden QlikTech i Ideon regner med en omsætningsstigning på 100 procent i år. For at finansiere ekspansionen har virksomheden i løbet af vinteren fået tilført 22 millioner svenske kroner i ny kapital.

Blandt investorerne er 6:e AP-fonden, Sundet Investment AB, Cardos tidligere koncernchef Lennart Nilsson og Adam Dahlberg, barnebarn af Holger Crafoord, stifter af Gambro.

— Sidste vinter følte vi, at virksomheden var moden til ny kapital. Og eftersom vi nu ekspanderer, vil vi formentlig få behov for endnu mere kapital i løbet af efteråret og næste forår. Vi satser på børsintroduktion senest til efteråret 2001, siger Staffan Gestrelius, en af grundlæggerne og ejerne af QlikTech.

Sammen med den anden grundlægger, Björn Berg, ejer han 75 procent.

Softwarevirksomheden QlikTech i Ideon regner med en omsætningsstigning på 100 procent i år. For at finansiere ekspansionen har virksomheden i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.