fredag 4 oktober 2024

inloggad som

Söderberg & Partners går in i Danmark

Finansiella rådgivningsföretaget Söderberg & Partners har startat ett dotterbolag i Köpenhamn och knutit till sig en högprofilerade dansk pensionsexpert. Koncernchefen Gustaf Rentzhog bekräftar för Rapidus att bolaget förbereder en expansion på danska marknaden.

Söderberg & Partners har på mindre än tio år växt till en miljardkoncern och en av de största fristående utmanarna till de traditionella bankerna gällande pensionsrådgivning. Nu tar bolaget första steget för en expansion utanför Sverige och startar ett danskt dotterbolag. Koncernchef Gustaf Rentzhog är fåordig i kommenterarna kring planerna.

— Vi håller på att etablera oss, men för fortfarande diskussioner med olika parter. Inom ett par månader ska läget ha klarnat, säger Gustaf Rentzhog till Rapidus.

Tillsammans med Joakim Strandberg och Henri Stengård utgör han styrelsen i den nystartade danska dottern. I ledning sitter också Jørgen Svendsen, tidigare delägare på avvecklade pensionsrådgivaren Sejer & Svendsen.

Söderberg & Partners har sedan tidigare viss aktivitet på andra sidan Sundet genom svenska kunder som också är aktiva på danska marknaden. I dagsläget sysselsätter verksamheten drygt tusen anställda på ett 60-tal kontor runt om i Sverige. Omsättningen ökade i fjol till 1,6 miljarder kronor från med 1,4 miljarder 2012.

Joel Lyth

Finansiella rådgivningsföretaget Söderberg & Partners har startat ett dotterbolag i Köpenhamn och knutit till sig en högprofilerade dansk pensionsexpert. Koncernchefen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så ska Enjay skala upp

    Dags för ett nytt avsnitt av vår podd, som numera är en vodd: Lejonkulan. I det nya avsnittet gästas vi […]