torsdag 19 september 2024

inloggad som

Mycket svenskt på Köpenhamns startupmässa

|  

Danmarks största start-upp-event, Tech BBQ i Köpenhamn, sätter publikrekord igen. Under två dagar den 11–12 september kommer mässan dessutom ha det hittills största antalet svenska inslag.

Enligt talarlistan kommer det att vara 42 svenska talare. Dessutom två svenska partner i Region Skåne och Business Region Göteborg, samt två svenska start-upp utställare inom life science, Simsen Diagnostics och Sigrid Therapeutics.

Förra året hade Tech BBQ 7 500 deltagare under två dagar, men i år är det publikrekord med uppåt 8 500. Dessutom, enligt Keyvan Thomsen Bamdej, chef för PR och kommunikation på TechBBQ, kommer det att finnas ett antal sidoevenemang, bland annat på det danska utrikesministeriet och med investerare. Med sidoevenemang når mässan 10 000 deltagare.

– Huvudevenemanget sker på en plats som heter Lokomotivværkstedet, och nu har vi mer eller mindre nått gränsen för hur många vi kan vara. Därför har vi även sidoevent på andra ställen under mässan, säger Keyvan Thomsen Bamdej och fortsätter:

– Vi har också nått ut till många svenska deltagare. Vi vill egentligen inte kalla oss en Köpenhamnsk start-upp-mässa längre, för vi har nått en punkt där vi har deltagare från 65 länder. Det tar tid att bli superglobal, men vi är på god väg med 45–50 procent utländska deltagare och allt görs på engelska, säger Keyvan Thomsen Bamdej.

Bland huvudteman på TechBBQ finns life science, urban tech, det vill säga stadsutveckling och rymdforskning.

Bland de svenska talarna finns namn som:

Ebba Fåhraeus, CEO för SmiLe Venture Hub (tidigare Smile Incubator), och hon har nyligen blivit invald i regeringens Life Science-råd.

Tom Höglund är medgrundare till Epidemic Sound som har nått 1,4 miljarder dollar i värde bland annat genom att göra musik tillgänglig utan begränsningar för innehåll för företag.

Annika Sten Pärson, medgrundare av The Inner Foundation 2021. Företaget är investerare i 20 initiativ i Europa, Afrika och USA. Företaget arbetar för den inre hälsan.

Keld Broksø

Danmarks största start-upp-event, Tech BBQ i Köpenhamn, sätter publikrekord igen. Under två dagar den 11–12 september kommer mässan dessutom ha det hittills största antalet svenska inslag.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad