måndag 11 december 2023

inloggad som

Nygen förenklar genforskning

|  
|  

Smile-baserade Nygen Analytics söker 10-14 Mkr för att växa med sin teknik för cell-analys.

Bolaget grundades på Lunds Universitet av nuvarande vd Parashar Dhapola (33), Göran Karlsson och Oskar Börjesson, och har startup-veteranen Mårten Öbrink som ordförande.

Bolagets teknik förenklar analys av alla varianter av singel-cell genomik, en växande analysmetod inom medicinsk forskning som idag kräver avancerad infrastruktur. Nygen Analytics har utvecklat en molnbaserad lösning som enkelt kan användas i en laptop, mobil eller surfplatta.

– I våras kartlade vi marknaden i Norden och Storbritannien och säkrade kontrakt med framstående universitetsbaserade leverantörer av sekvenseringstjänster som på University College London och Lunds universitet. Vi utökade också vårt team och är totalt sex anställda nu, säger Parashar Dhapola.

I början av förra året fick bolaget in en ”pre-seed”-investering på 3 miljoner från Fåhraeus Startup and Growth, pengar som användes till vidare produktutveckling samt första årets marknadsförings- och säljinsatser i samband med lansering.

– Nyligen genomförde vi livedemonstrationer större städer som Boston, Stockholm, Köpenhamn och Helsingfors, och har haft en 35 procentig tillväxt i vår användarbas från månad till månad, säger Parashar Dhapola.

Bolaget är nu i färd med en finansieringsrunda som ska ge mellan 10 och 14 miljoner kronor, pengar som ska användas för att växa ytterligare.

Årets 34:or presenteras och samlas vid Rapidus och PwC:s event den 14 november. Då utser vi de fem 34:or som vi anser bör uppmärksammas lite extra.

Ola Nilsson

En av årets 34:or, Smile-baserade Nygen Analytics, söker 10-14 Mkr för att växa med sin teknik för cell-analys.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad