måndag 15 juli 2024

inloggad som

Han engagerar med spelifiering

|  

Lundabaserade Pembio vill med hjälp av ”spelifiering” göra arbetsvardagen mer engagerande och därigenom mer produktiv.

Ideonbolaget Pembio startades för tre år sedan av Abtin Janinejad (28) och Johan Flodgren.

Idén bakom bolagets tjänst är att göra målsättning och planering i arbetet mer engagerande genom det som kallas gamification, alltså att ta in ingredienser från dataspel.

– Allt finns i en superintuitiv, rolig och samarbetande app, säger Abtin Janinejad.

Pembios B2B-plattform och app lanserades i början av året och har sedan lanseringen fått mer än 10.000 registrerade användare. Plattformen uppdateras mot slutet av året med AI-tekonologi.

Bolaget är för närvarande igång med en finansieringsrunda som ska ge 4,5 miljoner kronor, och som man siktar på att stänga före årsskiftet.

– Vi har redan tecknat en stor del av rundan i konvertibler och vi får in åtminstone tre nya ägare, det är bolagsgrundare inom Öresundsregionen, säger Abtin Janinejad.

Pengarna ska användas för att utöka personalstyrkan och fokusera på tillväxt.

– Målet under 2024 är att bevisa affärsmodellen och växa till mellan 50.000 och 75.000 användare. Vi siktar på att organisationen ska växa till totalt mellan åtta och tio personer fram till första kvartalet.

Som grundare av Entowork fick Abtin Janinejad pris som Årets unga entreprenör Syd 2017 av Founders Alliance.

Årets 34:or presenteras och samlas vid Rapidus och PwC:s event den 14 november. Då utser vi de fem 34:or som vi anser bör uppmärksammas lite extra.

Ola Nilsson

Lundabaserade Pembio vill med hjälp av ”spelifiering” göra arbetsvardagen mer engagerande och därigenom mer produktiv.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Rapidus-34:a i konkurs

  Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.

 • Stämningen på topp när 34:orna hyllades

  I går presenterade Rapidus årets fem toppkandidater från 34:orna, en förstafemma som lär göra väsen av sig i många år framöver.

 • 34:orna – Hela listan

  Här följer hela listan av 34 företag, drivna och grundade av entreprenörer som är max 34 år.

 • 34:orna – i morgon smäller det!

  Vi har hittills presenterat 23 företag i årets 34-lista. Här kommer de resterande elva heta företag som drivs och grundats av entrepreöner som är max 34 år.

 • Ännu fler härliga 34:or

  Imorgon tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer de elva kvarvarande av de heta företag som vi […]

 • Fler härliga 34:or

  På tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer tio heta företag som grundats och drivs av entreprenörer som är max 34 år.

 • Kunskaper som kompletterar

  Kontra Arkitektur bildades förra året av fem kurskamrater som vill göra skillnad i stadsmiljöer.

 • De trimmar solcellerna

  Hetch-bolaget Fenix Solar vill att ägare av solcellsanläggningar ska få ut mesta möjliga effekt.

 • Trädanalys viktigt i skogen

  Ideonbaserade Nordic Forestry Automation ser till att rätt träd avverkas för hållbart skogsbruk.

 • De bekämpar psykisk ohälsa på jobbet

  Ideonbaserade Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön.