fredag 3 maj 2024

inloggad som

De charmade Draknästet

|  ,

Malmöföretaget Inimini kammade hem storslam i SVT:s Draknästet med begagnade barnkläder. Entreprenörerna går rakt in på Rapidus lista över årets 34:or.

Inimini startades våren 2020 av Josefin Runquist (34, tv) och Maja Vallinder (30), båda utbildade på textilhögskolan i Borås och med bakgrund som designers och produktutvecklare, med idén att genom e-handel göra det lika enkelt att köpa begagnade barnkläder som att köpa nya.

– Vi startade i en smal nisch där vi gjorde klädpaket av begagnade plagg och sorterade in alla dessa kit i olika stilar. Ju mer vi växte ju mer kände vi av från våra kunder att de ville kunna handla allt till sina barn. Vi har sedan dess också lanserat “enstaka plagg” och växte snabbt till Sveriges största e-handel med nischen begagnade barnkläder, säger Josefin Runquist.

Bolaget har sedan starten satsat på att utveckla sin tekniska plattform. Idag är man tio heltidsanställda.

– Vi har över 8.000 kunder idag och har de senaste åren dubblat vår omsättning, vilket vi även kommer göra i år. Vi har som mål att landa på 4 miljoner kronor.

I början av oktober var Inimini med i SVT:s Draknästet, vilket slutade med att ”drakarna” Lena Apler, Christian von Koenigsegg, Jonas Tellander och Shervin Razani tillsammans gick in med 3 miljoner kronor i bolaget. Två av de fyra kommer att ta plats i styrelsen, men det är ännu inte klart vilka två det blir.

– Pengarna kommer användas till att växa och för oss innebär det en investering i lager. En stor del kommer att användas till vår tech-utveckling. Våra automatiserade system är vårt hjärta i bolaget och har gjort att vi kunnat växa i den takt vi gjort, säger Josefin Runquist.

Årets 34:or presenteras och samlas vid Rapidus och PwC:s event den 14 november. Då utser vi de fem 34:or som vi anser bör uppmärksammas lite extra.

Ola Nilsson

Malmöföretaget Inimini kammade hem storslam i SVT:s Draknästet med begagnade barnkläder. Entreprenörerna går rakt in på Rapidus lista över årets 34:or.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.