lördag 2 december 2023

inloggad som

Tunga investerare i Prolevi

|  
|  

Läkemedelsbolaget Prolevi Bio, som ingår i Smiles inkubatorsprogram, har hittat internationella finansiärer.

Prolevi Bio utvecklar en ny behandlingsmetod för hypotyreos, en sjukdom i sköldkörteln som bland annat orsakar trötthet, viktuppgång, håravfall och nedstämdhet.

Bolaget utvecklar enkelt uttryckt en tablett med så kallad kontrollerad frisättning av läkemedlet den innehåller, vilken ska följa patientens dygnsrytm och i högre utsträckning efterlikna kroppens egen produktion av sköldkörtelhormon.

Det senaste året har Prolevi Bio lämnat in två nya patent kopplade till tekniken.

– Vi har undertecknat en avsiktsförklaring om ett EU-licensavtal med ett europeiskt läkemedelsföretag och förhandlar för närvarande om villkoren för ett licensavtal, säger Sahil Gupta (33) som är en av grundarna och bolagets vd.

I styrelsen, och som investerare samt medgrundare, finns Kushagr Punyani (32) som även grundat Spermosens och Diagonal Bio.

Prolevi Bio har under året tagit in motsvarande mer än 9 miljoner kronor från investerare i Sverige, Tyskland och Singapore.

– Det är investerare med bakgrund bland annat från Ferring Ventures och Boehringer Ingelheim, berättar Sahil Gupta.

Pengarna ska bland annat finansiera kliniska studier.

Årets 34:or presenteras och samlas vid Rapidus och PwC:s event den 14 november. Då utser vi de fem 34:or som vi anser bör uppmärksammas lite extra.

Ola Nilsson

Läkemedelsbolaget Prolevi Bio från inkubatorn Smile har hittat internationella finansiärer.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad