fredag 17 maj 2024

inloggad som

Hemlagad mat som affärsidé

|  ,
|  

En ny app från Helsingborg erbjuder hemlagad mat till hungriga användare med hemlängtan.

Book My Food är en tjänst som länkar samman konsumenter med hemmakockar, som erbjuder rätter lagade hemma i det egna köket. Bakom tjänsten står indierna Vinutha Dhananjaya (32) och Sumeet Anand, som tillsammans också driver konsultbolaget Prodify.

– Vi kommer från landet av kryddor och utsökt mat, Indien, som vi saknar innerligt. Framför allt maten, säger Vinutha Dhananjaya och fortsätter:

– Som expats vet vi själva hur svårt det kan vara att få tag i autentisk mat från sitt hemland. Vi vill ge hemmakockar och hemmabagare en plattform för att kunna sälja direkt till konsument, säger Vinutha Dhananjaya.

Syftet är samtidigt också att minska matsvinnet, då mat som blivit över kan säljas istället för att slängas, och att skapa sysselsättning för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Book My Food-appen lanserades förra året på hemmaplan i Helsingborg. Omkring tusen användare har laddat ner den, cirka 40 procent av dem har gjort beställningar. 30 hemmakök runt om i staden har anslutit sig.

– Vissa av hemmaköken levererar till kunden, hos vissa är man välkommen att hämta beställningen hemma och andra levererar till fastställda upphämtningsplatser, säger Vinutha Dhananjaya.

Som nästa steg siktar Book My Food på att etablera konceptet även i Malmö.

Ola Nilsson

En ny app från Helsingborg erbjuder hemlagad mat till hungriga användare med hemlängtan.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]