måndag 15 juli 2024

inloggad som

Hövdingen lämnar Veg of Lund

Fredrik Carling lämnar vd-stolen i Veg of Lund med omedelbar verkan efter bara ett år på posten.

Förra året lämnade Fredrik Carling vd-posten i cykelhjälmbolaget Hövding för att ta över förändringsarbetet i Veg of Lund. Så sent som i förra veckan berättade Carling om sina visioner för det First North-noterade potatisdryckföretaget i en intervju med Rapidus. Idag meddelar Veg of Lund att Fredrik Carling byts ut med omedelbar verkan, efter knappt ett år på vd-stolen.

Styrelsen har utsett Helene Nielsen, som sedan ett halvår tillbaka är försäljningschef på Veg of Lund, till ny vd. Hon har även en bakgrund inom export- och försäljning från bland annat Oatly, Tweek och Sproud.

Veg of Lunds ordförande Johan Möllerstörm förnekar att det ligger några oenigheter bakom det plötsliga vd-bytet.

– Fredrik har gjort ett bra jobb. Men han har kommit fram till att livsmedel inte ligger honom så varmt om hjärtat som han trodde. Och eftersom vi har en stjärna i organisationen i Helene Nielsen finns ingen anledning att vänta med att byta, säger han.

Fredrik Carling har avböjt att kommentera och skriver i ett sms att han hänvisar till bolagets pressmeddelande. Där citeras han:

”När jag, efter överlämning, lämnar Veg of Lund ser jag ett bolag på en mycket bättre plats än för ett år sedan. En affärsmodell som kommer möjliggöra lönsam tillväxt, en uppdaterad unik produktportfölj i högsta klass och ett bolag som är kommersiellt välpositionerat mot olika kanaler i marknaden. Jag ser fram emot att följa bolagets fortsatt positiva utveckling under Helenes ledarskap”.

Martin Linderoth

Fredrik Carling lämnar vd-stolen i Veg of Lund med omedelbar verkan efter bara ett år på posten.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.